
dimarts, 29 de juliol del 2008
El millor record de Mulatupu

Cinquè dia a Kuna Yala
dijous, 24 de juliol del 2008
A reveure, Mulatupu
Quart dia a Kuna Yala
Tercer dia a Kuna Yala
El poble de Mulatupu
A Multatupu Sassardí l'esport rei és el voleibol, amb una gran xarxa a la plaça major. Un pont uneix l'illa amb el continent, on hi ha l'escola, l'hospital i els camps de futbol i de bàsquet. Al continent, la gent pot anar a la pltja i passejar pel bosc, un bosc ple de plataners, palmeres i cacau. El cent per cent de la gent parla kuna, la llengua pròpia d'aquests indígenes. Tenen un vestit propi i unes regles pròpies. En tota l'illa no hi ha cap cotxe ni tampoc res innecessari, com ara jocs, ordinadors, mp3, càmeres, mòbils, etc. I són feliços. El seu somriure fereix.
Segon dia a Kuna Yala
20 de juliol: he jugat amb els nens del poble a bàsquet, a futbol, al mocador i a pica-paret. Després de dinar, han arribat els nostres amics Edgardo i Mario, claretians d'Hondures i Guatemala, joves i moltes bones persones. A la tarda, hem celebrat una missa en kuna, acompanyats de la guitarra de l'Edgardo i el cant dels infants. Era una missa plena de cançons i de fe.
La gent em demana que els faci fotos: els fa molta gràcia i molta il·lusió. Aquí hi ha moltes varietats de plàtans. N'hi ha de grocs, de blancs, de verds, de petits, de grossos... tenen moltes formes, gustos i noms diferents.
Primer dia a Kuna Yala
La mainada del poblat no et deixa mai, se t'enganxen, se t'arrapen, sempre amb un somriure a la cara. Sempre plens de vida, d'amor i de joia.
Arribada a Kuna Yala
Dia 19 de juliol, arribo en avioneta a una illa de Kuna Yala, anomenada Mulatupu, una de les 365 illes d'aquesta nació índia. Hi visc a la Missió dels Claretians. Ells fan una feina molt bonica i són una gent molt maca. Faig les primeres fotos, visito els caps de l'illa i conec el Congrés, que és una caban gran on es reuneix el poble en assemblea per decidir allò que cal decidir.
Tornem a casa amb carn de cérvol.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)